Wednesday, April 1, 2009

1 April 2009 - Hari BODOH Aku !!

Hari ni semuanya serba tak kena. Ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan ditengahari..

Dah elok dah bangun pagi..hepi2 nak pi keja..permulaan yg cukup baik...sampai Jalan Kuching segalanya bermula..Huh!! jalan jam..jam sebab apa? Sebab keta semua slow semata2 nak tgk 2 biji keta yg berenti tepi jalan. Tabiat bodoh pemandu malaysia..macam s**l..Aalloooo..keta berenti pun korang nak tgk ke? bukannya keta tu xsiden, prihatin kononnya tp hampeh. Sampai depan Time Square Hotel..dushh..aku langgar keta org...keta apa xprasan plak..Alamak! mcm teruk je tepi keta tu tp aku blah je..nak wat camne..jalan tgh jam..harap2 driver tu tak maki aku..huhu..

Sampai opis...perut lapo..mana taknya..brk1st cuma 2 biji telur sparuh masak ngan keledek goreng..10.45 mak aku call.. "dik..anak arnab ko mati" Hah!! Ya Allah,baru je pagi td aku tgk semua idup..erm..dah smpi masa dia..

Ingatkan kul 11.30 nak turun break..tgu punya tgu member tak masuk2 keja lg..sampai kul 12.30 xde berita dari beliau..aku call, hp dia off..tgu dia sms, haram takde..call ape la lagi...s**l tul la..mana plak mamat ni..dah la pagi ni busy..Laponya pasal order creamy carbonara pizza hut,melayang 16 hengget tp hasilnya xmengenyangkan pun..!! Last2 pukul 5 lebih baru dapat berita..member sakit xblh bangun..Aaiyyoo !! c***i !! Dah tau ko sakit bg tau la aku awal2...klu tenat sgt xblh nak call..sms pun xpe..ni tak..ko matikan hp lagi ada la...c****a tul...!! 6 jam lebih aku tgu cam org bodoh..Tak lama pastu mak call lagi "dik..arnab ko mati lagi sekor " Ya Allah!!...Nape ni...pas satu..satu..memang s**l tul la hari ni..

Tunggu plak staf malam masuk keja...patutnya kul 9.30mlm dah leh hand over tp kul 10 xmasuk lg..Padahal awal2 dah sms suh masuk on time..Bila call mak dia cakap "dia baru je bangun nak mandi " Aduh!! p***m*k ah.... aku tipon Encik Zan.. " kat mana ? "..."ngah tgk wayang.." kata beliau huh..Wahhh!! lagi aku hangin...ritu aku ajak tgk cerita tu dia cakap merepek..Apa ni..knapa serba xkena rini..??

Tepat kul 11 baru aku abis keja.. 14 jam bekerja jawab beratus call sorg2..xde break..perut lapo..uhh..rasa macam s**l je perjalanan idup aku rini...igtkan dah stop..smpi umah kul 11.45..kesian si Didi duk ngiau2.."sorry syg..aku penat...xleh nak manja2..." Then baru je nak makan.. " abg sarul..anak arnab mati lagi sekor " kata ayie.. Wahhhh!!! Xkan lagi sekor kot...apa je yg xkena ngan bebaby arnab aku tu...sedih tul rasanya..pas sekor..sekor mati....hilang selera aku nak makan..terpaksa uruskan jasad mereka..sempat la amik  masa 5 minit duk belai2 didi...kesian plak kat dia.

Dalam kul 12 setle semuanya...Pas makan aku on latop terus edit blog... Xtau la pe nak kata..Hari ni memang s**l..Tak pasal2 hari ni gak banyak kali aku mencarut..huhu..

Apa yang dapat aku cakap - 1 April 2009 - Hari BODOH aku...!!

7 comments:

aizul said...

harap bersabar ye enchek!!!

meh aku jadi arnab jadian meh! ahah

rizz said...

adussshh sian lak denga cte aqmal ni:'( semua ni ujian driNYA tuh..ishh mmg xptut la kan xley keje tp mber tu x call lak ckp sakit.hua 14jam.sian kat aqmal!

cham's said...

april fool la beb!!! dosa tau ckp camtu... pasti ada yg lebih baik utk u lps ni, juz waiting from above. senyum la ckit...chomel*

amirrayyan said...

sabar je lah k....kita x mintak jadi cam tu kan..so kena byk sbr..jalani hidup dgn happy k..take care...

Cik AniS GalaxY said...

aduh..
1 april hari duka..
xper2 byk2 bersbr k bro.

zizou said...

sian....

MIss Mythic said...

wa dugaan..