Thursday, April 30, 2009

Zoom Malaysia !!


Seperti yg korang tau..last weekend aku pi bercuti kat Cameron Highland..tapi memandangkan mood tak brape stabil..keja banyak kat opis..kat rumah pun banyak keja..so rini baru dapat nak kongsi pengalaman ngan korang..ENJOY yek.

24 April - 2 petang..baru bertolak dari Kuala Lumpur , singgah makan kat Burger King @ Restoran Jejantas Sg Buloh, dalam kul 7mlm baru la kitorg ber-4 smpi kat puncak Cameron Highland...tempat penginapan semestinya kat Strawbery Park Resort ( tp sebiji strawbery pun aku tak nampak kat situ ) Alhamdulillah..bilik kat situ ( apartment 2 bilik ) sangat menepati citarasa..segalanya ada..leh main kejar2 lagi dalam tu.

Main Entrance Strawbery Park Resort

Cantik Di Luar Selesa Di Dalam

Antara Kemudahan Yang Ada - Mandrayu Spa

Jom Mandi Bunga !!

Last aku pi Cameron rasanya 7 tahun lepas tapi time tu just round 'bodo2' jek, tak sangka rupanya banyak tempat2 menarik yg kita blh lawat kat Cameron tu..Yang tak bestnya cuaca kat sana tak brape sejuk macam zaman tok kadok dulu..mungkin disebabkan terlampau banyak kawasan pertanian baru dibuka dgn suka suki..erm...sesuatu perlu dilakukan segera supaya warisan berharga mcm Cameron Highland ni dapat diselamatkan.. Karam Singh Walia...!!! Jalankan tanggungjawab anda !!! 

Petik Strawbery Sendri


Ni La Rupa Pokok Strawbery

Sangat Mendamaikan !!

Ladang Teh Bharat Yang Sangat Luaaaaaaaaaaasss !! OMG !! I Fall In Love !! Rasa Xnak Balik Je Masa Tu 

Kebun Kobis..Sure Gemuk Rerabit Aku Klu Duk Sini =)

Singgah plak pasar pagi..kat sini macam2 hasil pertanian ada diorg jual..paling banyak diorg jual Strawbery ngan bunga2 segar...naik pening gak nak memilih yang mana berkenan..hahaha..Paling aku suka ngan akak2 indon yg berniaga ni bila diorg memujuk suh beli "Hensem boy..singgah dulu beli bunga"..."Hensem boy..mari la tengok dulu "  sampai lelaki muka pecah umah pun diorg bantai hensem...Hebat sungguh imaginasi diorg nak menarik pelanggan..hehe
Rambang Mata Kat Sini

" Kami " Jadi Mat Bunga huhu

Hari2  Strawbery Ofer - Murah Gak Tapi Xbrapa Manis

24 Kuntum RM 5 Jek !! Sangat Cantik & Murah

Rose Center - RM 5 Skali Masuk Tapi Kepuasan Yang Tak Ternilai

Cantik & Besar2 Bunga Ros Kat Sini

Si Lebah & ' Madu - Madunya '

Dah puas jenjalan sampai pening kat Cameron, petang ahad 26 April kitorg bertolak balik KL...Erm...actually banyak lagi gambo nak kongsi ngan korang...tp rasanya biar la yg lain tu jadi koleksi peribadi tatapan cucu cicit jek..

Overall percutian aku kali ni memang best..walaupun ada beberapa pekara yang tak menyedapkan hati berlaku..adat la tu..kita hanya mampu merancang...tuhan yang menentukan..pape pun time tu aku puas makan Strawbery celup coklat...siap ada org suap lagi..hehehe =p

p/s : Zoom Malaysia - Pergilah Bercuti, Segalanya ada di Malaysia !! 

10 comments:

AkuAyie said...

hoho...manyak gk tempat yg familiar..
tp tempat stay tu, cantek bangat! huhu, x penah jejak lg sana..

Awang Armadajaya said...

Akmal, lain kali ajak lah kiter orang pegi sama...janganlah lupa kawan dalam alam maya nie

Cik AniS GalaxY said...

jauh berjalan
naper x bwk strawbery utk anis..
uwaawawaa
terliur tgk..sedapnya

rizz said...

wahhh3 bestnya holiday diee! rizz [pon rase nk p gak cameron ni 1 day hehehehh!!

Aqmal Arista said...

Ayie : familiar? wah!! mesti slalu pi Cameron ni..

Awang : " kita orang " tu merangkumi sape? huhu..memang saya pi ngan "kawan dlm alam maya"

Anis : klu jalan memang sangat jauuuuuh !! sib baik g naik keta ritu..hehe

Rizz : pi la Rizz..best woo!!

aizul said...

kitorg ber'4'..laa aku ingt trisome, rupanya quadrtsome..hahah

dak_chomel_simple_emo said...

ehemmmmm.... sapa a yang suapkan? minah indon tu ke? hehehhe

Aqmal Arista said...

Ajoy : kan ke aku dah kabarkan kat ko dulu..saje je nak cipta kontrovesi...

Dak Chomel : uit!! Si comel mana plak ni?

cham's said...

self plucking ke "self f*cking"...hahaha mati dek!!!

nazlizan said...

btul kat malysia ni pun byk lagi tempat kiter blh terokai.