Tuesday, June 2, 2009

3 Malam 2 Hari

Assalammualaikum..wassup korang..!! Hehe...sesapa yg dok rindu tu, now i'm back. Sory ya, hari ni baru ada masa nak update blog..Baru je balik bercuti dan mencuci mata serta apa saja yang patut di cuci kat JB..

Yup..lebih kurang 3 malam 2 hari aku kat sana. Pagi jumaat pi pagi senin terpaksa balik KL. Kalau ikukan hati macam xnak balik je tapi nak wat camne, 60% idup aku ada kat KL..huhu..
So, xde pe yang menarik pun nak kongsi ngan korang sebab yang menarik tu semua cerita peribadi..tak sesuai untuk tatapan umum.

Aku start cuti hari jumaat, so dlm kul 12 naik bas g JB tapi menyakitkan hati sebab kul 1 bas baru nak gerak. Perjalanan yang sepatutnya amik masa cuma 4 jam lebih jadi 6 jam ! Dah la aku tak sabau nak smpi JB tapi driver tu plak bawak..ya Allah..punya la slow..terlalu berhemah dan patutnya dia jadi driver jentolak je. Sempat lagi dia berenti isi minyak 300++ liter..Korang bayangkan betapa jenuhnya aku nak menunggu. Sedangkan tunggu isi minyak kancil pun aku dah bosan, ni kan plak bas...Adoiyaiii..!! Atas niat baik, aku nak nasihatkan korang jangan naik bas ni, ANTAR HOLIDAY - Super VIP..huh! VIP mendenya..auta je lebih.

Boikot ini bas !!

Sampai kat area Macap, bas yg hampeh ni berenti kat satu kawasan rehat. Tatau la aku apa nama tempat tu, tapi rasanya dah kena sumpahan kot sebab banyaaaaaaaaaaak gila lalat ! Eiww..perut yang berlagu sepi pun terus berenti berbunyi..ingatkan leh la aku makan apa2 yang patut tapi xde selera bila tengok lelalat bercanda ria sini sana..

Kematian Yang Tak Patut Di Ratapi !

Malam tu plak aku pi karaoke kat Red Box Jusco Tebrau City. Hampir 5 jam kitorang duk" menyumbangkan " lagu...melepaskan rindu yang terpendam hehe..Dekat kul 2 pagi gerak pi Kota Tinggi plak...

( APA YANG BERLAKU SELEBIHNYA - BIARLAH RAHSIA )

So pagi semalam (isnin) aku amik bas kul 8 pagi. Sob..sob...tuhan je yang tau pe aku rasa time tu..berat sungguh kaki nak melangkah balik..huhu..Xpe la..hujung bulan ni aku datang lagi...

Tapi tu ah, ingatkan pergi je ada masalah, rupanya nak balik lagi teruk. Aku beli tiket bas Smart Ekspres tapi dipaksa naik bas jenama apa ntah..dekat kul 9 pagi bas baru nak gerak..yang menyakitkan hati boleh plak diorg berenti lagi 3 stesen nak kutip penumpang bagi penuh..sampai ke Seremban plak tu..Ya Allah..huru hara sungguh..1 bas di kongsi 4 syarikat bas..nak cut cost la tu kononnya tapi penumpang yang jadi mangsa...Budget sebelum kul 1 aku dah boleh sampai rumah tapi last2 kul 3 gak aku sampai...PENAT SEH !!

p/s : Ahad tu sempat gak aku tengok Terminator..fuh !! gempak seh..macam Transformers plak sebab banyak tul robot cencanggih..berbaloi gak walaupun aku duk 6 baris dari skrin...huhu

10 comments:

[Q.e.M.a] said...

huhu~
welcome to JB
wlupun da blik KL

terminator salvation mmg best!!

iyllienaz said...

naek bus now ni mmg memenatkan..tambahan lak bus yg xpunctual..wat saket hati je..aritu i bought ticket from jb to s.alam, tp bus tu xbenti kat s.alam pon, die g anta klang central..satu hal lak nk pikir camne nk blk s.alam dr situ..

||| PöJìé PööH ||| said...

amboi³..
hanimun nampak!
hehehe..

kerolizwan said...

lain kali nek flight je
belagak kan ayat aku
hahahahhaha

saba2..
bese dugaan ni

hah..area macap punye r&r memang horror
lalat millions
maybe sbb byk ladang lembu kot kat situ
hehehe

pjoe said...

wah...entry abg kali nie mmg best lar...siap boikot memboikot lak yer...hahaha...kalo nek flight kan senang...hah nie ujung bulan nie g JB lagi kan??g beli tiket flight cepat2...tiket tgh murah nie..hehehe...;-P

ermmm...at least entry kali nie xde la abg mengomel byk sgt ek...even ade ckt ketidakpuasan hati kt bus n lalat...huhuhu....wahh...tiap ujung bulan honeymoon nie ape cite...hahaha...:-P

p/s:moral of the story:laen kali naek flight...cepat sampai n cepat dpt melepaskan rindu....:-P

Aqmal Arista said...

Qima : JB my 2nd home..hehee

Iylli : wah!! betul ke? teruknyer smpi cam gitu..

Pojie : aiyak!! nampak ke? paparazi ek? huhu

Kerol : yup..rege tiket lebih kurang je..tp klu flight kena tgu awal plak..pastu sehari ada 1-2 trip jek..

Pjoe : xmoh ah naik flight huhu...jauh perjalanan luas pemandangan...hehe

rizz said...

muahha hanimonn kann clustt!! sempat g karok ngn tgok wyg lg tu...:p

chocolate said...

naek la bus plus liner..hu3

cham's said...

lain kali naik je basssssssikal, wakakaka.

Aqmal Arista said...

Rizz : dua2 tu pekara wajib la..

Chocolate : ada lg ke kompeni tu?

Cham : Naik basikal cuma untuk mereka yang berbadan seperti kamu...hahaha