Saturday, June 6, 2009

GILA sebentar bersama SCOOTER

Semalam scoot aku wat hal lagi. Kali ni kira tahap membebankan.Satu tahap yang buat aku rasa macam menyesal plak guna scooter.Tapi nyesal pun tak guna sebab dah 5 tahun aku guna.

Bawak g bengkel, lepas apek tu kenal pasti punca masalah..sesi bedah siasat pun bermula. Gedebak gedebuk pas habis semua part dia buraikan termasuk waktu aku menunggu selama 7 jam. Ya..7 jam ok..! Seolah menunggu ayam jantan bertelur..


Ya Allah..tension betul. Datang kul 3 petang..kul 10 malam baru siap..tu pun lepas aku bayo 660 hengget!!! Satu jumlah yg agak banyak...mengemis gak la smalam semata-mata nak cukupkan duit.

Betul la org cakap..guna scoot ni best tapi membebankan..Bila kira balik ngan jari jemari, aku dah habis RM1000 lebih dalam tempoh sebulan semata2 repair scoot tu..Memang GILA kan...macam nak repair keta plak. Dah..pasni aku xnak repair pape lagi..Awal tahun nak beli keta..tahun bila tu tatau la..huhu..Insya'allah bulan 1 tahun depan. AMIN !
 

9 comments:

Lei Macho Slalo0o said...

xpa bro..
sentimental value bah tu..
hehehehe..
btw, jgn tensyen2 k..

░♥si lampu neon♥░ said...

scoot minyak tinggi ek

peridot sepi said...

mal, beli motor baru je la, tak pon beli keta, scooter mmg byk problem la, pastu kalo rosak, mmg mahal bilnya. adik akk punye pon sama...

aizul said...

sbr je laa beb..

apa2 pon ko kene bersyukur sebab tnpa scoot ituh, tak smp ko ke tmpt kerja..huhu

ai@reel said...

ermmmm dah kena beli yang lain tu?kete ker or apa apa yang lain.eheheh

Aqmal Arista said...

Le : ya..sangat sentimental..5 thn lagi leh masuk muzium..huhu

Neon : tak la..saya isi RM5 leh buat 2 trip g balik keja..jimat gak la

Kak Pidot : dah plan dah nak beli keta..tapi thn depan..insya'allah

Ajoy : hahaha..aku memang bersyukur..xmacam ko

Airel : beli beskal la pasni..huhu.lagi jimat

A E D A said...

yeay~ smoga dpt bli kete & smoga dpt bawa daku berjalan jalan.haha

Miss Hazzy said...

my bro ad gak skuter...hehe
aritu g scoot comp kt senawang...tak join ke??

rizz said...

bli keta taw huhu