Monday, June 8, 2009

" ARWAH " Akmal Arista

Staff aku wat hal lagi.
Semalam 3 jam aku tunggu macam orang bodoh.
Jam 2 pagi baru aku gerak balik rumah. Macam biasa , aku dah agak , dengan angin malam sepoi2 bahasa, sure aku akan terlelap atas scooter. GILA kan..

Tak sedar bila aku terlelap masa lalu kat Jalan Kucing. 
Tiba - tiba dengar bunyi hon kereta - kuat sangat.
Ya Allah..Aku tersedar dan mujur sempat elak ketepi. 

" Hoiii !! Nak mati ke ?? !! "

Si FairLady pecut laju dari belakang.
Fuh !! Allah je tau perasaan aku masa tu. 

Alhamdulillah , umur aku panjang lagi. Kalau tak sure aku dah jadi ARWAH
dan SEGALANYA TENTANG DIA 
pasti terkubur sama tanpa berita.

Sampai rumah dah pukul 3 pagi. Aku xleh tido padahal pagi ni nak keja kul 9.
Bila terlelap aku tak perasan.
Bangun pagi ni blur jap.
Mungkin ada yang akan menyesal kalau aku dah 'takda' hari ni


p/s : 'Maut Dilanggar Kereta Idaman' mungkin jadi tajuk berita sebab aku memang minat kereta FairLady tu...huhu



15 comments:

ai@reel said...

ermmmm.....hati2 di masa akan datang....

xx Miss Mango xx said...

huh~
seram bce entry ni..
next time be more careful kay..

aMir RaYYaN said...

ish..staff tu nape dtg lambt....huhuhuh...take care ro...hati2...

siapalagi :( said...

remember to love yourself.

1. god loves those who love/help themselves.
2. jika jadi 'arwah', yang paling sedih adalah ibubapa. dalam ajaran buddha, itu adalah dosa bila membuat ibubapa kita sedih.

i suggest that you take a MC or go back earlier (minta colleague you datang awal sikit jika boleh) and sleep well. lain kali jika dah terlalu tak larat, jangan membahayakan diri. paling tidak pun bayar tidur di hotel di bukit bintang jer. lepas tu claim dengan saya. kakakaka...

najwa hazirah halmi said...

uish....
risau btol..
bley plak kenn terlelap???

b careful next tyme!
;)

sYukCurZ said...

ahaha.. penat2 tu sempat lg update ni. hehe.. btw. hati2 ya di jalan raya

teruterubuzu said...

yaa..
syukur semuanya selamat..
marilah kita bersama berhati2 dijalanraya..yang penting
" SELAMAT...."

rizz said...

hishh hati2 bwk scoot tu k

eiik said...

luckily you are safe..

be careful next time tau..

ingat org yg tersayang..

Aqmal Arista said...

Airel : baik encik.. :)

Miss Mango : seram macam puaka buah mangga kan..hehe

Shawn : alasan yang dah 4x dia guna..tayar pancit..

Najwa : salah angin tu la..huhu..sejuk je..memang best kalau tdo..

Syuk : hehe..mesti..bukan je kat jalan raya tapi kat lebuh raya dan juga pasar raya :)

Teru(susah benor nak nyebut) : amin..nanti leh wat kenduri selamat ;p

Rizz : kalau tak mesti rizz rindu kan..hahaha

Eiik : yup..i'm still alive :)sebab selalu je ingat org tersayang

I am Karl said...

bro

if penat,

berehat sebentar bersama kit kat

[Q.e.M.a] said...

hoho~
saspen seh
berhati2 d jln rye ye ^_^

||| PöJìé PööH ||| said...

alahai siannn dia..
i pun pnh mgalami nasib yg sama..
klo tidak i arwah dah ngan buahati i si VIenna Vios tuh
hehee..

Lei Macho Slalo0o said...

aku la salah seorang yg menyesal tuh..
hek2..

Ct Arina said...

ya rabbi cek aqmaL..
cane ley jd lagu tu?
drive keta make sense ler juge..
ni nek moto pon telelap eh?
ish2 dasyat tahap letih awk tuu.

len kaLi ati2 okeh.
awk tu kesayangan ramai cek akmaL.
ramai yG akan bersedih if awk 'arwah' aritu.
ahaks ~_^