Saturday, June 20, 2009

" Lamaran " 2 Konsert

1. Konsert SATU Dato' Siti Nurhaliza

Encik X : awak minat siti tak?
Aku : erm..xbrapa sgt tapi layan gak la 2..3..4..5.. lagu dia
Encik X : Ooo..pernah tengok konsert dia?
Aku : dia pernah buat konsert ke? (haha..dah aku xminat..so aku tak amik tau pun)
Encik X : La..pernah la...nak g tengok tak nanti?
Aku : Bila ?
Encik X : 26 -28 Jun ni..jom ah...
Aku : nanti saya check tabung beruang kat umah...kalau cukup leh la pi
Encik X : hahahahah...abg belanja la.
Aku : (nak goda aku la tu kononnya )
Aku : wuissh...xpe la..xberbaloi belanja benda yang saya tak minat..

# 2 kali aku tolak..mamat ni still ajak aku pi..xmau ah..baik duk umah tgk Buletin Utama

2. Konsert Lelaki Ini Anuar Zain

Adik Manis : awak...free tak nanti awal bulan?
Aku : bulan lepas ke bulan depan?
Adik Manis : bulan depan la wakkkk ..ngengada la
Aku : (uhh..gedik tul pompuan ni)
Aku : ooo...xtau lagi..rasanya keja kot
Adik Manis : xde..saya nak ajak awak teman pi tgk konsert Anuar Zain..akak saya dapat tiket free yang RM200 punya
Aku : wah!! RM 200 ? duk depan ek?
Adik Manis : yup..jom la...saya dah ajak member tapi ramai xdapat pi
Aku : ( owh!! kiranya aku pilihan terakhir la ni)
Aku : Erm..rasa macam nak pi tapi xtau la keja bila masa tu
Adik Manis : ala..awak ni asyik kerja je
Aku : dah tu..kalau tak kerja sape nak bg duit? awak ke?

# aku janji kat dia kalau dapat pi aku bagi tau, last2 dia inform dah ajak org lain..huhu


11 comments:

Abang Zulfadhly said...

best gak aqmal ni salu kena ajak g tgk konsert..
ahahahahah..

shaker hanafi said...

jeles nye.
takde org pun nak ajak shaker tgk concert. apetah lagi jalan jalan.
sobs sobs* sedih

Aqmal Arista said...

Zul : best ke tgk konsert? ntah..org ajak xpernah pi pun..

Shaker : ala...suruh la buah hati ajak :) klu dia xnak paksa gak dia..hehe

Abang Zulfadhly said...

tgk artis tu la..
kalu ct tu, xda la best sgt..
kalu kris allen ke, david cook ke, beyoce ker, mmg mati2 aku nk p tgk bro..
hehehe..

Cik AniS GalaXy said...

citt
x guna betul last statement utk lamaran kosert tok ct..

duk umah tgk buletin utama lg bgs...hahahaha...

apa kata mal follow anis gi melaka je
merayap naik bot lg best
wakakaka....

heng said...

apasal x suruh adik manis tu ajak saya? apa la awak...setiausaha bos sy x jadi pegi dengan sy, so kami x beli tiket.

peridot sepi said...

mal, akk ada bg mal award kat blog akk, jgn lupa amik paste kat blog mal...

reramarama said...

kot akku ajak ko g nengok konsert ZZ, ko akan bg respond ala2 zaman kita skulah dulu x? :P :P :P

anyways, yang part nak g 'memakan' kat tempat blajar spupu kwn akku dulu tuh, ko ade piir mcm ayat2 neh jugak ehhh?????

>.<
>.<
>.<
>.<

kalau YA, akku kecik ati! :=(

Aqmal Arista said...

Anis : xguna? sangat berguna la anis..memandai jek..haha
merayap naik bot? woooshh..bunyi cam mendebarkan jek..lama gak tak pi melaka

Heng : kalau dia ajak U, terus hilang kemanisan dia ;p

Kak Pidot : Yeah!! dah amik..nice award..hehe..tq..tq..teruskan menyokong kerjaya saya..ahaks! ;p

Rama2 : oit..kalau konsert ZZ tiket paling mahal pun aku sanggup bergolok gadai..gadai Sutera ko pun aku sanggup..hahaha

reramarama said...

perlu ke, gadaikan sutera orang lain untuk ZZ? ko mmg sangat tidak rasional bila dtg bab2 ZZ neh kan?

*akku kecewa*

hahahhahaaa.....

||| PöJìé PööH ||| said...

Aqmal.. pssst²..
Klo xmau tiket free RM200 tuh bg Pojie tau!
Xheran burn tiket RM25 tuh!
Hehehe..