Monday, June 15, 2009

Aku Tak Reti Marah

Lama dah tak update blog ni, busy skit kat opis..nak online pun xde masa. Ada sesapa rindu tak? hehe...so rini nak jawab tag daripada si ipin..kebetulan kena plak ngan mood aku rini. Korang baca je la ek.

Marah - Dimarahi - Ter'marah

1.Bila anda last kena marah?
27 May lepas..masa tu kul 12 tgh hari..aku still simpan sms tu..

2.Kena marah dengan siapa? letakkan nama penuh dia.
Jawapannya Rahsia Bin Peribadi..huhu..mana blh bg tau

3.Apakah tindakan anda bila kena marah?
Senyap je kalau betul sendiri salah tapi kalau tak salah lebih suka pendam dlm hati.

4.apakah perkataan pertama yang kluar selepas anda dimarahi?
"nak buat camne"

5.antara bentes kaki dan pijak kaki, mana pilihan anda jika didapati anda tidak bersalah?
dua2 xnak buat..biar la..moga dia sedar dia yang salah

6.rasanya bile anda kena marah, anda akan lepaskan pada insan sekeliling? or siput tepi pasu?or pokok daun semalu?
kalau kena marah aku diam je..tak perlu libatkan org lain, duk sesorg pastu muhasabah diri..

7.apakah ucapan anda kepada orang suka marah2?
" xyah la nak marah-marah, xelok "

8. senaraikan beberapa orang yang anda rasa boleh jawab soalan ini?
a. pak pandir
b. nujum pak belalang
c. cik kiah dan rombongan beliau
d. mak limah lenggang
e. korang yang rasa rajin nak jawab

7 comments:

Abang Zulfadhly said...

cian die kene marah..
hehe..

Aqmal Arista said...

sob..sob..ada tisu tak? nak lap hingus..hahah

sHaH said...

kalo kene marah lain kali, marah je balik...
ko ni asyik biar org pijak pale ko je..
tak elok macam tu..

rizz said...

alhai so sweet hahahhah

Cik AniS GalaXy said...

kena marah
then pendam

tp kalo anis
kene marah
senyap....pastu dah x thn baru lepas.
lepas kt blog la aper lg...hehe


p/s : anis rindu mal la....(jwp utk soalan kamoo di atas)

Ct Arina said...

saye pon x suke marah.
sbb biLe saye marah saye akan kene marah baLik.
biLe da kene marah sure saye akan marah org yg marah saye tu.
then org yg marah saye tu konfem akan marahkan saye bLk. n then semestinye la saye marah biLe kene marah baLik..

so kesimpuLannye..
marah2 ni takkan tamat sampai biLe2.
hati manusia ni penoh dGn dendam.
beLajarlah memaafkan. nescaya kita juGe akan mudah dmaafi..

peace ~_^

Chapit said...

kna marah?
adeh..
kerap jugak.
biasa lah kan.
kita x perfect,
asalkan apa yg dimarah tu memang ksalahan kita.
bukannya ksalahan orang lain,
kita jadi mangsa.
kan?