Thursday, June 4, 2009

Cuma Orang Biasa

Ini kisah benar.
Kisah tentang mereka.
Mereka yang nak berkawan dan juga gatal nak mengawan...

Antara mereka sibuk ajak jumpa
 Aku kata 'busy..xde masa..insya'allah kalau free' 
Mereka kata aku sombong

Antara mereka ofer diri ajak couple
 Aku kata ' sory xminat...kita kawan je' 
Mereka kata aku jual mahal

Antara mereka sibuk suh aku sms selalu
 Aku kata ' kenapa mesti aku yg sms..xde apa nak sembang' 
Mereka kata aku kedekut

Antara mereka paksa aku call selalu
 Aku kata ' wah...kenapa tunggu aku yg call?...nampak sangat pentingkan diri' 
 Mereka kata aku jahat

Adoiiyai..apa ni ?? 

Kalau niat tu ikhlas nak berkawan , tak perlu la nak paksa2 aku buat benda2 tu semua..nampak sangat ada yang nak amik kesempatan. Aku xfaham sebab aku cuma orang kebanyakkan. Untuk kamu..kamu..kamu dan juga kamu...tolong la faham..bukan senang nak puaskan hati semua orang. 

13 comments:

pjoe said...

wahh...sgt2 la menusuk kalbu sape2 yg bace entry abg aqmal kali nie...bagaikan panahan arjuna...hahhaha...:-P dah ramai peminat nak kawan n mengawan ngn abg aqmal, nak wat cmner, terima je la dugaan di dunia nie....hehehehe...

eiik said...

at least you are truthful to yourself..

just doN care what they said..

true friends will understand =)

WaNz HaQQ said...

Just be patient..
Pandangan orang kita tak boleh ubah dengan cepat mungkin suatu hari nanti mereka-mereka itu akan faham..
caiyok!!

rizz said...

hahah sgt memahami dirimu..wakakak

AkuAyie said...

always get those...

btw, thanks for dropping by. I'm feeling a little more better now. =)

Fakhrul said...

but seriously, dulu byk kecik hati, dunno why. but now dah ok. i let u go. huhu..pasrah dah.

Aqmal Arista said...

Pjoe : panahan arjuna? hahaha..gelak guling2 jap...ok..ok..dah ;p

Eik : thanks bro :) kamu memang memahami...huhu

Wan : yang susah tu ada yang tak faham2 langsung..payoh beb

Rizz : "wakakak" = wa kakak ?? uit...rizz mengaku kakak ya? hehehe

Ayie : Yeayy..!! Ayie dah tak sedih..

Fakhrul : alololo...tu cerita lama la dik.. :)

Miss Hazzy said...

wah akhirnya hazzy terpikir ribuan kalinya...

kalau btol2 org tu suke kita, kenapa tkot ditinggalkan...
kalau dia dh suke msti dia carik kita smpai jumpa kan??

betol tak aqmal???

Anonymous said...

hurmm...susah gak eh camtu.
memang susah nk puaskn ati semua org, so apa yg boleh kita buat hanya la beri apa yg terbaik mampu kita beri sahaja...over than that, berserah je la...hehehehe. Pape pun, saya tau awak dh buat apa yg terbaik utk semua org n yg penting just be urself, x yah la nk berpura2 semata-mata nk gembirakn ati semua org..panjang la plak :p
take care..Slamat Pagi Chenta! *walaupon lg 10 mnts ke pukul 12 kekeke*

~mimi_teruterubozu

[Q.e.M.a] said...

susa betol jdk insan glamer ni kn
wat eva it is~
be urself
dun care wut people say ^_^

gazyCristiano said...

Hye... itu la bkn nama dia kawan dah klu suka jer buat tuduhan kat kawan sendiri!!

ur random fs friend,myza said...

cant agree more!so true!haha!nice one aqmal..

teruterubuzu said...

ermm..nice blog..
tahniah memcipta blog yang ramai orang senang untuk membacanya..
tahniah juga menjadi diri sendiri..
yaa kita hanya insan biasa yang menumpang " di sini" hanya untuk sementara waktu...kan3!!

kepada mimi_teruterubozu
nama kita samalah..hehehe..mesti minat movie yang sama kan..?
" with love"