Monday, May 25, 2009

TRANS - FORMASI

Ada tak kelas nak jadi jahat? 

Maksud jahat kat sini bukan la macam mat rempit atau samseng jalanan, tapi jahat yang leh buat orang xsuka kat kita...Eh! kira sama la tu ek..Mana ada orang suka mat rempit..kecuali minah rempit yang perasan cantik bila memakai baju ketat yang dibeli kat pasar malam..Huhu..Xpe abaikan persoalan tu..

Actually aku pening..Orang dok kata aku baik sangat..lelebih lagi kat opis tu..ada yang cakap aku tak tegas ngan staff2 sebab tu diorang pijak kepala...

Erm..nak wat camne, dah watak aku kat dunia ni "watak baik"...so kena la lakonkan dengan jayanya..Susah ek..jadi baik salah..jadi jahat dah tentu la lagi salah.

Ada sorang tu tadi patutnya masuk kul 3 tapi kul 3 tu la baru gigih nak sms tanpa rasa bersalah cakap baru bangun tdo..sorry pun tak cakap..Tak pepasal aku kena wat OT, menambah lagi OT aku yang menimbun tu, kalau kekira ngan jari jemari leh claim seminggu cuti ! Dah slalu sangat jadi camni cuma "same script different cast" !

Nak marah tapi aku tak reti nak marah...Kalau marah lelebih takut dia tarik muka..Tak seronok plak nanti nak kerja klu memasing tak puas hati kan..Tapi kalau tak tegas, diorang buat sesuka hati. Masalah skang ni aku tak reti nak jadi "jahat" ler..patut ke aku buat transformasi ?

p/s : Sepuluh kali kita buat baik orang tak kan ingat tapi sekali kita buat jahat selamanya orang akan ingat.

p/s : Pada minah rempit jangan marah ek, dah watak korang kat dunia ni camtu..terima je la. Nak berubah boleh cuma korang je suka bau asap motor. 
( Jahat tak aku pesan cam gini? haha ) 

17 comments:

Anonymous said...

shah@shahril
aku dh rase sume tu. penah frm mei 07 till disember 08 aku conduct teman sekerja (tp sume parttime, elaun aku je lebih sikit coz jd bos diorg. hehe. total sume 52 org klu tak silap) mcm2 perangai. tp sume tu mematngkn aku. ade smpi tiap kali jupe duk bertekak (gal-cun oow) psl keje.. tp, ade yg sejuk kn ati gak. sume tu cbrn. 'AIR MATA XKAN TERUS MENGALIR..., TIBA MASA, BERHENTI SENDIRI'. kdg2 aku sindir cara halus... pepun, setiap org de care sendiri...

k, selamat mlm bro!gudluck!

AlexAlabasta said...

Try la teknik nasihat. Muka tebal skit, tapi abes sound, cut tros ngan tuka topik.

Better than collect je dalam hati. kang jadi time bomb, lagi naya~! Haha~

It alwes works for me when Im extra malu...

pjoe said...

ermmm...saye sokong ngn AlexAlabasta tue...abg aqmal kene lar tegas, try bersemuka n nasihat diorang..kalo abg terus simpan n pendam dlm hati cmnie susah lar...abg sendiri yg sakit hati sorang2...lepaskan ape yg abg nak ckp kn kt diorang tue...abg di pihak yg betul..watpe nak takut...dlm keje abg mesti tegas..kat luar still kwn cm bese...ok...:-)

p/s:patut td mase YM abg keje lebey mase eh???pelik gak kate keje smpai kul 3ptg..tp still keje gak...time tue dah dkt kul 5ptg dh...:-) ermm..nway..take care ye abg aqmal...

peridot sepi said...
This comment has been removed by the author.
peridot sepi said...

erm..mmg susah jadi leader, so akmal kena ambik course leadership tuk mantapkan skil.. akak ni dah selalu gi training pasal leadership... mmg la kena baik dgn staf, tp mesti la 'gap'. bkn kena marah diaorang tapi tegur diaorang dan beritahu diaornag kenapa tak bole buat mcmtu. kita keja kena ada la tanggungjawap, pesan dgn diaorg mcm gini...dan for sure diaorang kena la respect akmal kan...respect is not given but u earn it...

rizz said...

nape nk jd jht lak nih haha xmo2:p

NEiL iSkaNdaR said...

nak jadi jht tu senang jer..tapi pada org da biasa wat la..tapi pada org yg msih suci pada kejahatan walaupun melakukan 'kejahatan' itu mmg sukar,....apa yg abg mal kena wat ialah bertegas..tegas tak semesti jahat..tegas tak semestinya garang...tegas in rite way..kena mulakan jugak kalo tak naik lemakla bebudak tu...kalo susah sgt meh neil sound setepek skit

[Q.e.M.a] said...

ho~
kenapa mau jdk jahat??

Aqmal Arista said...

Shahril : bro...klu melayu xpe lagi..ni semuanya K****G !...jenis xmakan saman..kaki putar belit..tu yang susah nak 'tambat'...

Alex : uhh..semuanya makan muruku..bukan jenis makan nasihat..

Pjoe : ntah la...dah biasa simpan dalam..huhu

Kak Pidot : tadi saya dah tegur dah sorang..dia senyum je mcm saya tgh puji dia..huh! mcm xde perasaan je dia buat gitu

Rizz : bab kata artis " sesekali i teringin nak bawak watak jahat.." hahah

Neil : naik lemak? erm..kat perut ek...hehe..slalu lemak naik kat situ kan neil...

Qima : kenapa? ala...baca la atas tu...huhu

hazirah abdul rahman said...

bawa besabo yek encik aqmal,,

tp ske sgt dengan p/s yg 1st kamu tuh,,betul2,,sangat2 setuju,,

wat baik selalu tade pun yg nampak kan?tp wat jahat sket,tupon kdg2 tak beniat,,satu dunia leh keco,,adoyai,,

pape pon,,teruskan dengan kesabaran kamu yg tinggi itu yew,,kt respek toing2,,=)

~roslinda~ said...

heeeeeeee
gewd luck!~
itu je mmpu,,,pilihan di tgn anda..=p

sHaH said...

bro...
repot kat boss la..
kan senang cite...

Aqmal Arista said...

bos semua xleh pakai Shah...sebab sama spesis

Cik AniS GalaxY said...

bile kite baik
org pijak kepala
dah 2 kalo kite jahat org junjung ke kepala kite nie....

apa pon just be urself.
tp ingt mal...buat baik berpada2 buat jahat jgn sekali..


pssst: tlg anis siapkn keje. esk last day anis keje..hehe

heng said...

jahat betul awak pandang rendah pada minah rempit. mcm mana u tau dia beli baju kat pasar malam. kalau beli kat pasar malam pun, tu baju juga. tak boleh kah? jahat lah lu.

memang awak terlalu baik terhadap staf kot sebab tu baru dipijak kepala. tapi kenapa you layan budak melaka yang duk wangsa maju tu teruk sangat? tak baik lah lu.

banyaknya OT, tu maknanya banyak wang masuk ar...belanja saya boleh? yang awak nasib begini ni mesti ada hikmahnya, awak bersabar jer lah abang shahrul (eja betul ke?)

berpura-pura lah tak tau marah. dulu marah budak melaka tu reti pulak. sampai dia tak berani nak kal. kesian dia. tu nasib dia ar...ada hikmah kot.

undilah Pakatan Rakyat...sekian terima kasih :)

mu - iz said...

just be urself..
tp kekadang tuh kne gak jd tegas sket.. (sket jek.. hehe)
ye ar, kdg2 kite gak yg sakit pala klu tlalu pk kn org len..
tol x..

p/s : nk jd jahat, tp sumorg kate xsswai ngn karakter, mcm2.. (",)

syUhada99 said...

hehe..psanan tok mnah rempit uh mmg jaat! ebat la bro.sye ske psanan uh..hehee