Thursday, May 7, 2009

Bye Bye BE'LAT


BE'LAT si kecil yang tak reti duk diam... Erm..smalam last day aku bela dia...Start ari ni dia dapat tuan baru...opismate aku..Berat tul nak lepaskan Be'lat tapi nak tolong member nya pasal..terpaksa aku bagi kat dia..

Faiz : Bro..aku nak mintak kelinci ko sekor 
( kelinci = arnab dlm bahasa indon )
Aku : Uhh..!! nak wat pe..ko reti bela ke?
Faiz : Tolong ah bro..bini aku dah lama nak bela..kan ritu aku cakap kat ko..
Aku : A..ah la..aku lupa...hehe

Faiz ni bini dia org seberang..sebab tu dia sebut kelinci...dia cakap bini dia merajuk, so dia nak pujuk la bini dia dgn bagi rabit sekor...Memandangkan niat dia ikhlas...so dengan berat hati aku bagi hak penjagaan Be'lat kat dia...Sedih gak la sebab dari baby lagi aku bela Be'lat..Bagi nyusu bagi makan..dan Be'lat satu2nya waris si Bella yg masih idup..Bella ni dulu aku dah lepaskan kat hutan ngan Betty..ntah apa la nasib dua bradik tu..

Pesan aku kat Faiz :

" Ko jaga dia elok2...jangan bagi dia sakit..mati sok..siap ko !! "

p/s : nama Be'lat diberi sebab dia anak 'BE'lla pastu satu2nya yg kaler cok'LAT'

9 comments:

rizz said...

haha sweet namanya suma kan belat bella g hahaa nk gakk!!**

eiik said...

cute cute =)

I am Karl said...

hehehe

rmai gk pet lover ye...

Aqmal Arista said...

Rizz : B tu ada ong...kat umah tinggal Bani, Sani, Beckha ngan Bo..

Eiik : saya cute tak ? hahahahahaaha

Karl : best klu ada bela pet :)

aMir RaYYaN said...

Salam...wah nak jg kelinchi..hehehe

ouh, izharrashid. said...

waaah.
murni nya hati kamu.
=]

[Q.e.M.a] said...

cute nye rabbit tu~
its ok dude..
if kiter syg org..
kte mmg kna share anything yg kiter syg tu kt dy..
bru la life bley hepy..

Cik AniS GalaxY said...

alahai...cutenya kelinci 2..
suke2.
xper2 kalo faiz x jg elok2 be'lat sekeh dia sampai benjol ek..huhu

Aqmal Arista said...

Shawn : ko jaga je viva ko tu leklok cukup..hehe

Izhar : suci lagi murni..macam minyak Seri Murni.. ;p

Qema : Saya tak sayang Faiz tu la..dia jahat kat opis!!..huhu...bagi sebab nak tolong dia pujuk bini dia.. :p

Anis : Cute Anis lagi..hehee