Friday, May 8, 2009

Suka - Duka - Terkedu

1. SUKA

Petang semalam..ketika sedang GIGIH bekerja sambil memikirkan politik opis yang semakin memeningkan..aku terima 1 paper bag - ada logo salah satu hotel terkemuka kat area KLCC.. "Uit !!!.. mende plak ni " erm...dalam paper bag tu ada satu kotak kaler kelabu bereben biru ( kombinasi kaler yg sangat teruk! )..memandangkan skang ni musim selsema b**i , takut gak aku nak bukak..kot2 la ada org dengki nak pedajal aku..tapi bila fikir yang virus selsema b**i tak layak duk dalam kotak tu.so aku pun bukak la...


 " WAAHHH !! "

Dalam kotak tu ada sebotol perfume GIORGIO ARMANI ngan 2 helai mini trunk CALVIN KLEIN...Siapakah insan pemurah yg dok bagi aku benda2 ni..ntah la..tak dapat nak kesan sebab member yang terima paper bag tu dah balik..so aku tak sempat nak siasat..

Harap maaf.."titik tumpuan" terpaksa ditutup untuk mengelakkan korang tak keruan..hehe

Best gak baunya

Was2 gak nak guna takut benda2 tu dah dijampi tapi mak aku cakap rezeki jangan ditolak..Incik Zan aku plak cakap " dah orang bagi..amik je la " heheh... Walaupun bau perfume tu mampu menusuk lubang idung sesape je..tapi aku lebih suka dan sayang perfume yang aku dapat masa birthday 2 bulan lepas - INTIMATELY BECKHAM 'NIGHT'..

Hadiah Birthday 2009

----------------------------------------------------------------------------------
2. DUKA

Betul gak pepatah melayu - DALAM SUKA ADA DUKA..malam tadi masa balik keja scoot aku wat hal..ekzos yg dah RETAK MENANTI BELAH tu..terbelah gak akhirnya! Korang tau je la kan..kalau ekzos bocor macam mana bising bunyinya kan..3x ganda bising bunyi Harley Davidson pokcik M.Rajoli 
( semoga kesihatan beliau pulih seperti biasa.. AMIN ! ) so..demi menjaga ketenteraman masyarakat sekitar yg sedang lena di ulit laki dan bini memasing..terpaksa la aku tolak scoot tu..jauh gak la..pas tinggalkan kat kawasan yang bebas penyangak..aku call Zack suh amik...sib baik beliau belum tidur ( masa tu dalam kul 1pagi ) dan pagi ni..aku g tukar ekzos baru..kena RM180..tapi best..rasa ringan...mcm bawak scoot baru...pasni ni blh aku rempit lelaju..hehe

Apek yg kedekut ! Mintak diskaun skit pun xbleh...

----------------------------------------------------------------------------------

3 . TERKEDU

Ngah sesedap taip entry ni..ayah aku tetiba tanya soalan cepu cemas  :

Ayah : dik..ko xde makwe ke ? 
Aku   : mana ada yah..org keja pun xtentu masa..
Ayah : dik..xkira la ko ada makwe ke tak..tapi nanti ayah nak tengok makwe ko..mana tau ayah xpanjang umur..sekurang-kurangnya ayah dapat tengok makwe ko..

Perbualan kami terhenti kat situ...sebab sekelip mata ayah aku dah tdo...Erm...mamai la tu kot tadi...huhuhu...


14 comments:

rizz said...

1 - wahhh dpt adiah perfume..motiff trunk lg hahahahk

2 - ala sian kat moto tu.. hehemrempet bhati hti k

3 - makwe? ngee!!! sapekahh

Miss Hazzy said...

adiah trunk tu tak dpt menahan....motif2??

Aqmal Arista said...

Motif ? erm..nak kata motif bunga2 xblh sebab satu kaler putih satu lagi kelabu..hahaha..maybe motif warna2 suci sesuai kot..ahaks!

reramarama said...

ceh! apsal adiah die de berbaur2 lucah neh sam????
hahahahhaaaa.....

weh.... ckp ayah ko, sabar tuh sparuh dr iman... :) :)

peridot sepi said...

kalo xde makwe, cpt cpt la carik...

Anonymous said...

heheheehehheehheeh..
1.tahniah
2.opss....sian dia
3.aiyoo.......................


neil budak cute...

ouh, izharrashid. said...

waaah.
bestnyeee. jage btl2 eh?
=]

Cik AniS GalaxY said...

meh nk komen thp melampau...haha (^_^)

1. adiah perfume 2 sye yg bg..saje xnk bgtau..haha

2. ekzoz moto rosak saya yg jampi..pdn muka..haha

3. anis dah col ayah mal smlm suh tny kt mal ttg GF. ayah mal saje je buat2 tido 2...haha

p/s : abaikan anis yg sgt senget ari nie. slmt berweekend mal.

I am Karl said...

hahaha

tak tau nk kate ape

juz.. i oso hv dat CK trunk

wakakakakak

WaNz HaQQ said...

uikss untung dah tu
armani punya parfume besh giler..

trunk plak entah...

scoot tu mesti merajuk sebb tuan dia dapat hadiah tapi dia xdapat kan.. so cepat pujuk yer..

permintaan seorang bapa tu.. so aper lagik.. bukak kaunter... ramai la nanti yang apply.. :D

nice blog!!

cham's said...

jawapan bagi soalan terkumpul minggu ini ialah:

motif, maksiat sgt...?

Chapit said...

perghh~
ganasnye soalan ayah kamu.
hehe..

Aqmal Arista said...

Rerama : bukan kah yg berbaur lucah menjadi fevret ko sejak di zaman sekolah...heheh

Pidot : xnak cari..penat..nak suruh makwe yg cari saya....

Neil : tang mana yg cute tu?

Izhar : best ke? erm...best la skit kot

Anis :nak tunggu anis merisik bley? huhu

Karl : best ke pakai? smpi rini xguna lagi..heheh

Wan : kaunter tak siap bina lagi..so lambat skit baru leh bukak..

Cham : hahahah..sengal

Chapit : yup...sangat mengerikan...huhu

shakerh said...

best nyeeeeeeee