Tuesday, May 19, 2009

Orang TANYA? - Aku JUJUR - Korang RASA?

Orang slalu tanya aku asal mana?
Jujur aku jawab, aku xtau nak bagi jawapan. Ayah orang Pulau Pinang, mak orang Melaka, aku lahir kat Kota Kinabalu Sabah, skang duk kat Selangor pastu keja kat Kuala Lumpur. Senang cerita aku orang MALAY'sia

Orang slalu tanya kenapa aku kurus?
Jujur aku jawab, aku nak sgt2 gemuk. Tapi nak wat camne..dah try macam2 dah makan macam2 tapi badan still kurus.

Orang slalu tanya kenapa aku xbyk cakap?
Jujur aku jawab, aku spesis pendiam. Lebih suka berfikir dan cakap benda2 penting jek. Sebab tu aku lebih suka duk rumah.

Orang slalu tanya tak boring ke duk rumah je?
Jujur aku jawab, duk rumah lagi best. Mcm2 aku leh buat kat rumah contohnya ngemas rumah & berkebun. Pastu manja2 ngan Didi & rerabit. So far xde la mati keras kalau seminggu tak kluar rumah sebab aku leh spend masa ngan family & tolong ringankan beban mak buat kerja rumah.

Orang slalu tanya weekend buat pe?
Jujur aku jawab, jadual kerja tak menentu so cuti pun berterabur. Tapi kalau cuti pun aku xg memana kecuali kalau ada perkara penting nak buat.

Orang slalu tanya  slalu lepak mana?
Jujur aku jawab, aku tak ramai kawan so jarang huha-huha lepak memana.

Orang slalu tanya bila aku nak kawen?
Jujur aku jawab, skang aku xde awek. Tapi aku xkisah sgt sb prinsip aku, jodoh kita dah ditetapkan, so kalau dah takdir aku xkawen smpi hujung nyawa nak buat camne. Aku tak suka buang masa bercinta bagai nak rak tapi last2 kawen ngan org lain. Senang cerita tunggu je la kalau ada jodoh ngan sesapa...aku kawen la.

Orang slalu tanya xde facebook ke?
Jujur aku jawab, dulu ada tapi skang dah tutup sebab kat facebook xde privacy dan banyak sangat godaan.

Korang RASA dah kenal tak sape aku?


18 comments:

peridot sepi said...

kenal la... walaupun pendiam, suka ambik gambar kan...
sample tu akak dah pos jumaat lepas, dah sampai tak?

Cik AniS GalaxY said...

dari 1st time jmp anis dah dpt kenal mal
ye2 kamoo mmg pendiam
tp kan mal suke la satement nie

Orang slalu tanya bila aku nak kawen?

Jujur aku jawab, skang aku xde awek. Tapi aku xkisah sgt sb prinsip aku, jodoh kita dah ditetapkan, so kalau dah takdir aku xkawen smpi hujung nyawa nak buat camne. Aku tak suka buang masa bercinta bagai nak rak tapi last2 kawen ngan org lain. Senang cerita tunggu je la kalau ada jodoh ngan sesapa...aku kawen la.
sbbnya anis pun mls nk lyn org yg sibuk dok tny bile nk kawen....ikut suke aku la...hahaha

Anonymous said...

salam.
aku setuju dgn cik anis galaxy. tp seblum tu aku setuju dgn Aqmal. "JODOH DAH DISEDIAKAN". aku nek tk larat nak jwb...lps2 Phd la plak bru pikir psl kawen. tp, klu dh jodoh, aku ikut je.

aku p'diam gak. lebih suke dok bilik. coz' my room is my own hotel'.. hehe. Nabi s.a.w kan dah pesan... diam lebih baik, kalu bercakap tmbah dose..

shah@shahril

ouh, izharrashid. said...

aqmal JUJUR.
=]

rizz said...

bgus lahh rizz suke jwapan aqmal hehe biar org yg tnya tuh terus ttup mulut ahhak

pjoe said...

abg aqmal...nie komen 2 dlm 1...

1st komen (yg saye delete tue):
ayat tak best lar, tue yg delete tue..hehehe...tp just nk komen yg pasal g*y tue lar...saye bese kene cmtue lagi2 kalo saye kuar ngn membe2 laki yg bdk2 bmi tak kenal..nnt ade lar mulut2 longkang bersuara.."eee..g*y ker?"padahal kuar ngn membe2 n hangout cmtue je pun, ade je nk sangka buruk ngn org kn..salah ke kalo laki kuar ngn laki???

2nd komen:
even kite x pernah jumpe..yg saye tau abg aqmal nie senior saye...huhuhu..:-)

[Q.e.M.a] said...

huu~
suda kenal da our Mr. Aqmal Arista..

Aqmal Arista said...

Kak Pidot : haha..bijak sungguh akak..blom dpt lg..once dah dapat saya bg tau

Anis : sekali lg Anis menonjolkan kecomelan diri dgn bg komen cam gitu..hehe

Shahril : kawen nanti jemput la ya...ne tau leh jadi pengapit.. ;p

Iz : ( tersipu malu )..ahaks! ;p

Rizz : yup...sape tanya lagi bg je url entry ni..huhu

Pjoe : hahaha..leh plak buat2 camtu..owh! maybe masa hangout tu ko pakai over sgt kot..hehe

Qima : tak kenal maka tak chenta kan...kan..kan Qima kan.. :)

putra said...

ok..dh terjawab semua soalan yang aku nak tanya..:-)

suara_sepi said...

ikhlas & jujur.....nampak gaya cara mu sama dengan cara ku.ehehehehheh

HaMz said...

Hehhehehe

mu - iz said...

eh2 sm jek ngn pe yg jd kat aku.. part kurus tuh xdek ar, coz aku neh chubby kn.. hahaha.. pasneh klu ader sape tnyer aku bnd2 neh, aku nk bg gak url neh ar.. (slambe badak sesuka ati jek pkai entry org len kn..) hohohoho ;-p

p/s : mkn nasi 1 ari skali pn xkurus2.. cmno tuh..??

gazyCristiano said...

You have plenty of friends here bang.. lol!! We all are.. haha!! Isn't it?

peridot sepi said...

akmal, ada la chatroom kat blog akak..besar lagi...tp kat ats sekali...tak bole embed kat tepi, ruang tak cukup...

Kaery Amry said...

okay.. akmal now i know you better (",)

chocolate said...

hahaha..kan sng..smue soklan kini terjawab..=p

pss:kdg2 kte kne jujur dlm idup..kan?hehe
neway,nice post..

shakerh said...

betol betol. nak sangat gemuk. tapi tak boleh

heng said...

awak asal mana? awak asal sabah lah...dah awak lahir kat KK, maka awak asal dari KK ar...aiyo. kan IC dan surat beranak tulis tempat lahir: kota kinabalu kan?

ye la tu, suka berfikir...hehehe...tapi tak sedar-sedar sekian lama berfikir. kakaka...

saya tetap terharu dengan sikap baik awak sebagai seorang anak kepada ibu bapa mu.

ada budak melaka tu dah berusaha berkawan dengan awak, awak yang tak peduli dia dan hampakannya je, so nak kata tak ramai kawan kenapa?

memang jodoh ditetapkan tuhan, tapi jodoh awak skrg ni dah pasti bukan tuhan yang aturkan. i am sorry but i am beign truthful.

myspace dan friendster lagi banyak godaan...facebook lebih private apa...godaan yang awak maksudkan tu awak boleh delete jer. siapa suruh delete satu account sedangkan awak boleh delete satu kawan dari senarai kawan-kawan awak, betul tak? i am sorry again but i am being truthful.