Wednesday, August 19, 2009

Aktiviti Riang Ria Rabu

Hari ni buat kali ke 2 aku amik bahagian dalam aktiviti santai yang hotel buat, Pertandingan Mengemas Katil plak. 1st dulu aku join main boling, kali ni lawan kemas katil..so lepas ni xnak dah dgr org cakap aku ni katak bawah tempurung, tak reti nak bergaul dan beramah mesra secukup rasa. Puas hati korang? hahaha..pedulik pe aku kalau diorg tak kenal aku kat hotel tu..janji cukup 6..7..8 jam aku balik umah.


Actually malas nak join tapi si Sapik, sepupu aku yg wat praktikal kat hotel bersemangat waja nak masuk, so aku pun teman kan la dia. Seronok gak rasanya..ada 4 katil & 20 org peserta, so satu round 4 org je lawan. Cuma yang tak puas hati cara juri bagi markah..ntah apa2 ntah..ada plak sorg peserta 1 juri, juri tu plak makcik2 indon housekepping. Last2 yang menang tu pun xde la bijak mana mengemas katil, terer lagi adik aku.


Biarpun aku xmenang, tapi aku puas hati, sebab ramai yang puji cara aku kemas, biasa lah, aku kan pembaca setia Impiana ngan Anjung Seri. Cuma makcik juri tu je yang tak reti kira, member2 aku pun xpuas hati cara dia bagi markah. Aku tau dia jeles sebab aku kemas lagi cantik dari dia, so takut tak dapat cari makan la tu. Cekup ngan cadar, hantar balik indon nanti ..padan muka ko..huhu. Tapi biasa la tu, sedangkan juri Juara Lagu yang grand tu pun org tak brape puas hati, ni kan plak pertandingan bodoh2 camni...

p/s : time ni la aku dapat tau rupanya ramai yang malas nak kemas katil sendri..tido nak sedap je tapi kemas malas..ape ah!!

6 comments:

Double N (Naz Nasir) said...

haha pandaila mak cik endon tu bgi markh, dah takde orng lain ker blh jadi juri...

AkU said...

mne hospital corner nye..ishh..ishh..ni..tuh..asal bedsheet ade stain..tukar..tukar..asal duvet insert xmsk kan btol2 nih..

NEiL iSkaNdaR said...

wah..terer ni..bang kemas bilik neil jap..opsss..xboleh katil wuntuh..waakakakkaka

.:: ApiSBudaKBaiK::. said...

hahahaha, beliau rabun agaknye... tu pasal x nampak katil mane yang kemas... hehehehe

Anonymous said...

neil, kalau katil runtuh
tumpang je katil abang aqmal

noor afzan said...

awat minah indon jadi juri..
alahai..
x pe bro..
asalkan puas hati dah cukup dah..
nak harap keadilan mmg payah la kan..
ahaks~