Wednesday, July 22, 2009

Note RM 50.00

Finally !! Note RM 50 yang baru dah mula keluar kat bank2. Aku baru je draw duit ayah pagi tadi...mula2 ingatkan duit palsu..sebab 1st pegang cam pelik je..dah tengok baru perasan.


Erm..cantik gak rupanya, tapi makan masa lama nak 'dipasarkan'. Rasa macam nipis dan kecik je bila tengok padahal sama je size. Banyak ciri2 keselamatan yang diubah dan dipertingkatkan,
juga ditambah beberapa warna sebagai penyeri...maybe sebab nak bagi masyarakat sayang nak guna so diorg akan lebih bijak menyimpan...heheh...abaikan ya..tu pendapat aku jek..

12 comments:

rizz said...

limited kan bestnyaa.nk gakk

Hazzy Ishak said...

berseri je duit ni...hehe

Aqmal Arista said...

Rizz : limited ke? ntah..sebab kat maybank je yg kuar...g cimb xde plak..

Hazzy : ya..sgt berseri cam azy...huhu

ellenyna said...

ouh ouh. tidak pernah lihat lg note ini.

Cik AniS GalaXy said...

nk bg anis ker duit tu.
anis sudi menadah tgn..hehe

AkU said...

bro!!
polysyntethic ke??

aizat said...

waaa suke yg warna2 ijau ni
lagi besh kalu dimasukkan dlm angpau ijau n d bg time raye
ahahha

Puteri Sepi said...

muahahahaha

i dah tngk duit ni a few days ago.. =P

baru pegang duit tu td

tapi dah bayar duit tuisyen my sister...

=D

since my my mom keje bank, mom pun ckp duit tu bnyk ciri2 keselamatan

siap ada macam traffic light lagi

ade colour2 hijau, kuning ngn merah kat duit tu

tapi, xleyh nmpk guna mata kasar la =P

opsssss

~ yayang ~ said...

penah dapat duit ni dulu...tp konon2 nak simpan, tergune gak... time byr nak makan..akak tu buat muke pelik... siap tnye, duit ape ni? huhuhu....dengan banggenye jawab, tu duit malaysia la...limited edition punye.... :)

||| PöJìé PööH ||| said...

uiks..
rekaan agak pelik dan buruk..

noor afzan said...

eh, cantik la..
cam kemas jer..
asal tak tau ek?
tadi withdraw 5o inggit kuar duit lama..
tunggu gaji la kut~

thanks yer sudi lawat my blog~

peridot sepi said...

duit ni dah lama kuar la mal...tak salah akk tahun lepas sebelum ulangtahun kemerdekaan, tp duit ni tak bole digunakan kat mesin deposit...