Sunday, July 12, 2009

3 "Janda" Pinggitan - Terhangit Dipasaran !!

Nak kongsi cerita ngan korang semua. Bukan crita dalam kelambu tapi cerita bawah lampu kalimantang, senang cakap..cerita kat opis aku...
Sebelum ni korang tau kan ( yang mana tau je la - yang tak tau baca entry2 lama ) yang aku punya staff semuanya 'karewale'...skang ni xde dah..sorang dah kena buang, sorang lagi bakal transfer pi department lain..so yang tinggal cuma sorang je..tu pun yang terbaik, yang tak pernah bagi aku masalah. ALHAMDULILLAH !!

Orang dulu2 cakap, patah tumbuh hilang berganti, so skang ni yang dok ganti staf lama tu ialah 3 mak janda. Bunyi cam best je kan...aku ulang balik MAK JANDA. Janda bukan sebarang janda tapi janda yang memang Datuk2 dan juga Tan Sri takut nak dekat, sebab semuanya dah 'kertu'...huhu

Mari berkenalan ngan diorg :

Janda pertama - Kematian Suami ( Al-Fatihah ). Lama dah dia menjanda, tapi sekarang...Ya Allah!! umur dah 50++ tapi perangai cam tomboy..huhahuha sini sana..kawan bertepuk tampar semuanya muda belia..tapi ok la..dia happy go lucky..mulut cam mak limah jual Avon..kecoh sini sana.

Janda kedua - Bercerai dah ngan suami dia. Bila? Ntah..aku tak kesah. Umur baya mak aku, 53..Korang rasa aku patut panggil apa? Erm..patutnya aku panggil makcik kan , nak bagi sedap panggil aunty, tapi aku xleh terima dia guna " I & U " ngan aku. ALAMAK !! Sesekali bila bercakap mcm manja je bunyinya...Wooo!! Meremang bulu roma..rimas aku...

Janda ketiga - Hah! Yang ni JANDA WANABE..tak mati suami, tak bercerai mau pun suami lari, sebab pe? sebab dia xkawen lagi...Umur pun dah 30++ tapi perangai..xtau la aku nak ckp macam mana..sebab dia ni spesis pelik, prasan bagus, prasan pandai, prasan cantik, prasan pandai buat keja..semuanya dia perasan cuma 1 je..dia tak perasan yang dia tu jenis menyusahkan hidup orang, campak la mana2 tempat suh dia keja..sure huru hara tempat tu...

So..sesapa yang taste kat mak janda, leh la suh aku kenen kan..kalau berminat buat mak tiri pun ok gak..dengan satu syarat..korang kena fikir..bukan fikir masak2 tapi fikir sampai hangus...

OMG - camne la aku nak uruskan janda2 tu ya..



9 comments:

noor afzan said...

haha~
2 jer kot janda..
Sorang lagik tuh andartu..
good luck Aqmal..

Aqmal Arista said...

pandai kamu kira kan..
hehe...
sebab tu yang ketiga di klasifikasikan sbgi WANABE ;p

Ahmad Tarmizi said...

wah wah,,,best la tu d kelilingi oleh janda2...jgn akmal lak kena makan kat janda2 tu..huhuhu

Cik AniS GalaXy said...

mcm mn nk handel..
senang jer
bg mkn
bg minum
abis cite...wakaka

promote mak janda
dpt brp komisyen...oppsss
salah plak..hehe

Anonymous said...

ah sonang yo.....
campak kandang buayo....tu pun kalo buayo tu lalu nak makan...yg godik porasan bagus tu suh berdiri kat jalan dopan OUB bank tu..pastu suh dio melintas maso kereto tongah lalu lalang..ha sonang...menyusahkan jo 3 manusio ni.....-neil ^^ incik awan biru!

[Q.e.M.a] said...

hehe~
idop yg pen0h dgn janda
gudlux!

title entry kali ni meletop ^_^

najwa hazirah halmi said...

ahahaha..
skali kamoo yang terjatoh cinta..
opppssss...!

rizz said...

i n u katnya hahah ceh rimass kee hahahaa

Abang Zulfadhly said...

aqmal nie mmg pandai melabel org..
nasib aku xkerja sama..
kalu x, mmg pasal aku pn kene post gak lam nie..
ekekekek..
btw aqmal, selamat berjaya menghandle diaorg tue..
biasa la tue, aku pn byk gak staff yg bermasalah kat office..
ekekke..
lagi2 kite nie mude kan..
hrap dgn profesionalisme kite jerla..
slam dr aku yg macho nie, mekom aqmal..