Monday, July 20, 2009

Kala Malam Hati Tersentuh

Tak tau kenapa 2-3 hari ni cam ada something tak kena kat diri ni. Maybe sebab ada urat putus sebab hari2 menapak jauh g keja..Kekadang rasa SERONOK , kekadang rasa SEDIH, kekadang rasa MALAS, kekadang rasa SEPI....ada satu ketika rasa macam dunia ni aku yang punya.

Semalam aku dengar kisah PILU sorg kawan, xpernah bertentang mata walaupun dah lama kenal. Tapi aku faham apa yang dia rasa sebab benda mcm tu aku pernah rasa. So bila dia mintak nasihat, aku rasa cam HAPPY sangat dapat tolong dia.

Then balik umah, aduh...cam nak MENGAMUK je..rimas tgk umah bersepah sini sana, peluh tak kering lagi aku dah SIBUK ngemas apa yang patut...pastu layan plak kerenah si Didi yang tak sudah mintak di belai..Walaupun PENAT tapi aku dapat gak SENYUM tengok Didi.

Pagi tadi aku rasa macam tak cukup tangan, BUSY betul kat opis...banyak keja nak buat..nak update itu ini. Staf plak ada yang MC, dengan kerenah mak2 janda tu lagi..masing2 dah mula nak buat perangai. Ada plak org bawak mulut cerita bukan2 pasal aku. Uhh..air yang TENANG rupanya ada buaya. Rasa nak racun je buaya tu sampai mati. Sib baik aku bukan jenis cepat MELATAH.

Abis keja kul 3 tapi kul 6 baru sampai umah. GILA kan naik public transport, daripada 30minit naik scooter leh jadi 3 jam. Baru nak rehat ayah dah panggil.

"Dik..urut kaki ayah jap"

Erm...dalam hati rasa cam nak MARAH je, tapi sebab ayah aku SAKIT, nak tak nak aku buat gak. Sekali dia bukak balik topik ritu..

" Ko xde makwe ke dik? "

" Mana ada yah, org keja shif xtentu, mana ada masa"

" Xkan xde..umur dah 25...ayah dulu umur 25 dah dapat kakak ko"

" Ala...dulu ngan skang xsama la"

" Nanti bawak la sorang jumpa ayah, kalau ko xnak bawak balik, kita g minum2 kat luar. Kalau jadi pape kat ayah, sekurang-kurangnya ayah dah tengok dia "

Uhh...bila ayah cakap macam tu tetiba je aku rasa SEBAK...then dia mula merepek bukan2,cerita pasal mak..pasal adik2...macam2 lagi dan akhirnya dia berjaya buat mata aku berair..

Aku cuma manusia biasa, xsehebat mana pun...kadang2 kita tak boleh jangka apa yang akan berlaku. Macam aku cakap dulu..EMOSI bukan ILUSI.


17 comments:

peridot sepi said...

sedeynya bila ayah ckp mcmtu kan...
carilah calon, jgn hampakan dia, bukan nak suh kawen skrg, kenal ati budi dulu...

Putera Cinta said...

sedih cite abg....
bergenang juga air mata..
abg tunaikanlah permintaan ayah abg..
sye pernah lalui perkara camni tak lama dulu..

sekarang dah tak boleh nak ubah...
mak saya dah pergi buat selama-lamanya..
kadang2 sedih bila teringat permintaannya yang tak tertunai..

"kdg2 kita lebih pentingkan diri kita, kita rasa kita berhak buat setiap keputusan.. tapi kita lupa sebenarnya... selagi ibu bapa kita hidup, mereka lebih berhak terhadap diri kita"

semoga abang bahagia menempuhi hari-hari mendatang....
AMIN..

pjoe said...

ermmm...dlm byk2 perenggan yg abg wat tuk entry nie, saye suke kat part ayah abg suh urut kaki sambil tnye abg topic yg same kat abg tue...
kdg2 agak tersentuh gak bile mak atau ayah bile ckp cmtue kan, yela jodoh pertemuan, ajal maut di tangan tuhan...tp once kite dptkan tunaikan permintaan diorang, mesti kite happy kan...ermm,saye tau keje abg keje shift,tp why not abg cari sorang tuk lengkapkan permintaan ayah abg tue...huhuhu...:-)

AkU said...

bro..seriously..i hope i was in ur situation dat time..
but then..
T_T
dad..mom..i miss u guys a lot..
i wish i can turn back d time..

mu - iz said...

sebak bc entry neh.. biaser ar kn..
alangkn org len ckp sal pkara2 buruk neh pn kite da sedey, pe ag klu parent sndri yg ckp.. mmg sebak..
xp, wt pe yg tmampu..
yg len tuh, bserah jek..

Abang Zulfadhly said...

sabar je eyk..
biasa la tue..
org dh tue2..
die dh kasi hint tu soh aqmal kawen cepat2..
huhuhu, xdpt bygkn kawen time umo camtu.. awalnyer~~

noor afzan said...

sebaknyer~
x penah alami situasi camtuh sebab parents jenis x paksa anak2..
abang saya umur 27 pun still takde GF.
Rileks jer..
Duit yang ada pi buat beli tanah..
tambah asset dulu katanya~

insyaAllah..
keje shift pun kalau jodoh sampai nanti mesti jumpa gak sorang..
doa banyak2 je yer bro..

aizat said...

sayangi parents kter
walaupun rase penat cam ner pon..
penuhi permintaan mereka.
kerna segala budi menjage kter dari kecik smpi la kter leh berdiri teguh x terharga nilai nyer.


may u have the courage the face the life challenges. as life would not be enjoy if we lives in a plain world. challenge motivated us to be more matured. ;)

all the best!!

||| PöJìé PööH ||| said...

alahai sentap ngan soalan last tuh..
itu le soalan mak bapak POjie ble blk kg..
lom masuk sedara mara pakcik makcik yg mulut kecoh..
kdg2 trasa malas sgt nk blk kg sbb nih la..
xpelah Mal, ada jodoh ada la yer..
yg penting jgn lupa jemput!
ngeee..

rizz said...

hemmm adoi nmpknya akmal kne cpt kawen la ni..wuwuwuu

aizul said...

hmmm sedey plak aku baca ntry nih!

take care dear!!

nazlizan said...

SABAR LA AQMAL

ai@reel said...

"emosi BUKAN ilusi"3 perkataan but mendalam maksudnya.

betul tu cadangan ayahnya.....tapi nak kena tanya empunya diri....

Cik AniS GalaXy said...

soalan biasa parent bg pd anak2 yg dah tua mcm mal..hehe
yup mmg sedey bile diorg ckp mcm tu.
tp jodoh pertemuan di tangan tuhan.

selagi x bertemu yg sesuai
bahagiakan hati parent kite k.
kim salam kt ayah mertua ku..hehehe

Rabelicious said...

hurmmm.... kalau mcm kat fb, ada 'like', mesti saya dah klik... huhu...
so, "LIKE"

anyways, bagi sahabat2 di atas, nk kongsi sket.. sy masih ada mak n ayah, maybe sy x rasa like those who have lost their parents... tp, saya tau, satu hari nnt akan terpisah juga..
tp sebagaimana hidup kita di dunia ni sementara je, begitulah juga dgn perpisahan.. perpisahan kita pun sementara, yg kita boleh buat, doakan mereka, and doa juga supaya kita akan ditemukan di syurga nanti.. sabarlah dgn perpisahaan sementara ni, nanti kita akan bersama dgn semua yg kita sayang di syurga nnt...

dan disana dah xkan ada perpisahan.. insyaAllah...

Rabelicious said...
This comment has been removed by the author.
cerita dewasa said...


Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot