Monday, March 23, 2009

Perbualan Yang Menyakitkan Hati !!

Arrghh...!!

Tension tul aku pagi ni...dah la busy..(biasa la ari senin) keja plak sorg2...
Sementara nak menunggu staf masuk kul 10pg..dekat 100 call aku jawab sejak kul 7pg.
Uhh rasa loya jek duk ulang benda yg sama...good morning..good morning..good morning...
yg buat aku tension kul 9.46pg ada 1 call dpd sorang nyonya..umur dlm 40++ ( berdasarkan suara beliau )
Berikut adalah perbualan aku ngan dia :

"Good morning ___ Kuala Lumpur, may i assist u? "
Memula dia diam..

Aku ulang balik... "Good morning ____ KL "

"Hello....hello ini mana tempat ? "

" This is ____ hotel KL maam... "

" Oooo...ini ___ hotel ah ? "

Dalam hati aku cakap..pekak pe pompuan ni...3 kali dah aku sebut lagi nak tanya
tp sebagai seorg yg profesional aku pun jawab...

"Ya..Ini ____ hotel "

" Oooo..ini ____ hotel..a..ah itu depan ____ kan ? "

" Yes maam... "
" Eh! Itu ____ dekat Bukit Bintang kan... ? "

Huh!! hati aku dah panas...kat switchboard depan mata ada 6 waiting calls...

" Yes maam...kita dekat Bukit Bintang...you nak bercakap dengan siapa ya ? "

" Oooo..ok..aaa..sana kalau jalan kaki dari Jalan Alor boleh smpi ____ ah ? "

Dengan bangga aku jawab ,
" Ya boleh ! Kita betul2 depan ____ sebelah ____ "

Tanpa rasa bersalah beliau berkata,

" Ooo...ahh...iya la...betul ah..owh..erm...ok..bye bye... "

Pap! terus aku letak phone...pekejadahnya dia call nak tanya macam tu..sengal punya orang!!
Dekat 10 minit aku dok layan dia..switchboard kat depan ni xberenti berbunyi..pe lagi kelam kabut aku jawab semua...

Adoiiyaiii...kalau hari2 dapat call macam ni..mati kodasai loh...

5 comments:

rizz said...

hayoo ssh nye keje u hiks sabo jela ye akmal hehee

NEiL iSkaNdaR said...

jgn la tensi2 abg mal bese la adat org msia ni dah tau lagi mau tanyer...kita kan warga suka bertanya ..konon tak nak sesat jalan..tapi sesat gak...eh apa akoo mengaroot da

aizul said...

hahahahahah len kali aku nak nyamar jadi nyonya ar..nak bg ko mega tensen!~ hahaha

Aqmal Arista said...

neil : hahah...bab mengarut dan mencarut neil memang terer...xsuka tolak tepi jek...kesian ajoy.. :p

ajoy : jgn nak berangan..suara ko suara jantan..xleh nak menipu..tp klu menyamar fizikal ok kot..hahahah

Puan Umi said...

i going to do my research kat jalan alor..saje je masuk blog ni..hehe klaka la jugak cite awak ni..nwy..slamat bekerja..:)