Tuesday, November 24, 2009

Fettucini

Tetiba je hari ni ngidam nak makan makanan Itali, FETTUCINI. Ada something yang buat aku rasa nak sgt masak dan makan. So petang tadi dengan gigihnya aku merayau ke kedai duk cari bahan2 nak memasak..dekat RM30 gak abis.

Ingatkan nak masak malam je tapi ayah cakap dia lapar. So sebagai anak yang baik dan xnak menghampakan ayahnya, aku pun masak gak la petang tadi. Disebabkan aku ni jenis teliti wat keja, last2 ayah terlelap..huhu..

Bahan - bahan penting..satu xde xsedap rasanya

Kalau korang nak tau ni 1st time aku dok masak makanan yang agak 'berat dan barat'...risau gak memula takut tak jadi. Tapi sib baik ritu ada belajar ngan mentor kat tepi tu hah.


Nampak cam sedap...tapi dah rasa memang sedap pun.. ;p

Kesimpulannya...aku LULUS ! Yeaayy!! ;p

17 comments:

QeMa said...

whoa~
xprnah dgr la nme mknn nih
i shud try ^___^

syaf said...

alah mende simple jerk
poyo ler...weheheh

niesz said...

waa...congrate ya..lps ni ley r masak mkanan timur lak..ehe..

Double N (Naz Nasir) said...

bgusla panadai mask, kot bini dlm pntng sok, tak yah la mkn kedai.. huhu

Frazi A said...

uish, memasak?wow, bagus gegeh bebenor, bkn sng nk cari lelaki moden yg gegeh memasak!anywy syabas!(skema ke ayat ak ni?ahakz)

Puteri Sepi said...

erk. terliur.

mintak ckit =D

btw, u bkn teliti memasak, tapi teliti dok amek gmbr

tu yg ur dad terlelap tu

muahahaha

cham's said...

mal, if u nak sedap lagi masukan udang...and lebihkan ckit black pepper & oregano.

NEiL iSkaNdaR said...

sedap nau...abg neil nak....masak kan tuk neil blei..

p/s to en mentor....ajar neil resepi dia plzzzzzzzzzzzz

gua salute lu la bro!!!

aMir RaYYaN said...

wah sedap..hehehe..:)

noor afzan said...

huish..pelik nama menu tapi tgk cam sedap..
resipi x de ke?

Mr. tercabut said...

walaupun aku tak pernah dgr nama nie n masak benda nie... tapi.. dgn ingredient yg ko tunjuk.. aku tau macamana nak masak nie!

Yes! aku nak cube.. kene cari cheese mozzarella tue!huhu..

p/s: ayah ko apa komen? ok ke? kalau ko, semua ok kan... hehe

PeAcEmAkEr said...

PeRghh..En Akmal memasak ekkk..cam x cya jek..ermm len mcm jek ngan yg aku mkn ari2..hahahaha..mentor xnk ajor aku pun..agagagaga

::ainbutterfly~ said...

FETTUCINI TU APE YE? 1ST TIME NIH DENGAR..HAHA KETINGGALAN ZAMAN SUNGGUH..

farish H said...

sdapnyaa!

gazyCristiano said...

hahaa.... sedap ka? grenti?

Anonymous said...

shahrul akmal ahmad kamal!!aku izzaidah..still remember? windu same lu beb~ add aku kat ym snow_gurl1984@yahoo.com

cik yaya said...

cm sedap jer..:)