Tuesday, September 29, 2009

OPEN"your" HOUSE


Pejam celik dah 10 hari rupanya kita sambut raya kan. So boleh la aku wish selamat hari raya ke10 !! Korang mesti suka kan sebab time2 macam ni la org sibuk duk buat open house, kalau Syawal tu sampai 2 bulan, confirm hari yang ke 60 tu pun ada lagi yang gigih wat open house. Rasa macam susah sangat nak lepaskan bulan Syawal ni sedangkan Ramadhan dulu xplak digunakan sebaik mungkin. Biasa la "orang kita"...

Aku punya open house bila?

Tak pernah buat pun, bukan sebab mak aku malas tp for me xperlu. Biarlah org datang rumah kita dengan niat nak menziarah, bukan sebab dijemput untuk makan. Ini tak, dijemput baru nak datang rumah beraya, itu pun kadang2 ada yg sibuk bertanya, masak apa? Kalau tak berkenan xnak datang. Xkan la tunggu dijemput baru nak datang menziarah, xkan la ada makan2 baru nak datang melawat..Biasa la "orang kita"...

Tapi ada gak yang open segala-galanya bila wat open house. Ingat lagi 1 kisah ni, kisah benar.

Si Sengal : Awak..nanti datang la umah kita, kita wat open house
AA : Bila ? Mesti ramai org, segan ah
Si Sengal : Ala..member2 kita je..pastu member2 housemate kita
AA : Uit ! Mesti sesak rumah tu nanti..segan ah ramai org, bukan kenal pun
Si Sengal : Xpe..awak datang je, kita lepak dalam bilik saya, leh manja2
AA : Lepak bilik??? Nak makan pe dalam bilik?
Si Sengal : Alaaa..awak ni..gatal la...
AA : ( Erk!! Aku gatal ke ko yang nak menggatal? )

Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut suka hati.

Ya! Perut dah kenyang memang la hati pun riang, tapi beringat sikit
Ingat apa? Hah..pandai2 la korang fikir.

12 comments:

iyllienaz said...

haha..si sengal tu mmg sengal laaa.

aMir RaYYaN said...

sgt setuju....perangai org kita.....hmmm..slmt beraya akmal....:)

cham's said...

u tibai je mamat sengal tu then ikat dia kat atas katil dgn daun ketupat. sumbat mulot dia dgn sambal kacang...padan muka!!! huhuhu emo jap.

feeq said...

yer betoi2.. xperlu nk wat open umah nih.. kalau xde open umah bkn nk dtg.. bkn kengkawan je.. sedare pon same.. ish3.. ape nyer sedare da......
ngahaha mmg sengal org yg ckp bro gatal.. ahaks.. xsodar diri name nyer...

Aqmal Arista said...

iyllie : memang terbukti kesengalan dia ritu huhu

amir : ko jgn wat camtu..klu aku nak g umah ko.aku serbu je tau..hehe

cham : mana kamu tau si sengal tu seorang "mamat" ? hahhaa..memandai je

feeq : a..ah bob..sedara pun ada yg mcm tu..ntah apa2 ntah kan..

teruterubuzu said...

naper panggil di si sengal..

hahaha..

niesz said...

aik..lain mcm je mksud nyer tu..
ni open house ke open room..hahaha..

NEiL iSkaNdaR said...

hahahahhaa..tu dah salah open tuh bang...
neway slamat 'beropen house di JB' k..hahahaha...neil nk p bajet takda..wat tp bajet xda.wakakaka

A E D A said...

eleh. ta buat open house pn. tp xsampai rumah pon? ckp org je... biase la "org kitaaa" haha :P ape nama baby kak elly?

nursarah87 said...

rumah ku sentiasa terima tetamu..
so tak payah wat open house....UHUU

ai@reel said...

bila nak jemput dtg rumah bro?


salam adilifitri

Anonymous said...

Akmal gay!!!!!