Monday, March 22, 2010

Ku Ingin Terbang !!

Assalammualaikum.

Fakta bukan auta :
  • 12 jam duk menunggu dengan penuh kesabaran
  • 8 kali keluar masuk toilet
  • hampir pengsan sebab skip lunch & dinner
  • 12 kali duk bertukar tempat duduk
Akhirnya !!

Alhamdulillah, dalam 600++ org yang datang interview semalam, aku salah sorg yang terpilih untuk g final esok. Macam tak caya je aku lulus ketiga-tiga stage. Sebagaimana yang korg tau, ni kali ke2 aku try nasib. Sebelum ni tak berjaya kat stage 3 (group discussion) tapi semalam semuanya berjalan lancar. Orang cakap jangan mudah putus asa, dan sekarang aku percaya apa yang org cakap. Gagal skali xbermakna gagal selamanya kan :)

"tiket" ke final

Insya'allah, lepas final interview esok, aku akan bergelar Pramugara MAS dan destinasi seterusnya, mengubah kepada kehidupan yang lebih baik. AMIN

Wish me luck ya !!

15 comments:

Amir Rayyan said...

congrats....btol ckp ko...jgn mudah putus asa...cayalah bro..nk terbang jgn lupa jmpa aku ok...mCd la kan..hehehe..jg diri tau...all the best...

Aqmal Arista said...

thanks AR :)
aku dgr cakap ko kot..sebab tu dapat..hehe

noor afzan said...

good luck k..

My name is AEDA said...

yeay lps ni bleh dpt tiket murah XD

capik nak gi gak xsilap, tp demam puleee

Good luck!

Amir Rayyan said...

hehehe...x de lah...just pesan je..kasi semangat..yg penting usaha bro jugak..doa doa doa...restu mak ayah n semua..alhamdulillah kan...percaya lah...dream is possible...

p/s:
hope time aku terbang nk g UK nnti,ko adalah salah sorang cabin crew time tu..yezzza....

gud luck..gud luck..gud luck...nk terus doakan semua...senyum dgn smgt jom!!!

Mr.YesterdaY said...

congrates...

do ya best....peluang ni sekali aje....

awan dania la pasni...

awan aqmal arista....>>>boleh ke hahha

..::..ein..::.. said...

congrats aqmal....good luck utk masa depan yang lbh baik...setiap perkara yang kt usaha kan dgn bersungguh2, pasti akn kt genggam..tingkat kan lagi usaha utk terus berjaya...tahniah...

Hazzy Ishak said...

tahniah
semoga berjaya

~roslinda~ said...

gewd luck!!!
^^

adyhollowgurlz said...

best of luck bro!!!!!

AkU said...

COngratz bro.. all the best.. >.<

-N e Y r A- said...

wahhhh

Anonymous said...

gud luck!

is said...

taniah bro..

Fauzzan Helmy Anuar said...

OMG!!! Bestnye... Dah lama Mie impikan... Tapi sekadar mampu tengok aje...

Ish, sorry tak introduce. Nama; Fauzzan Helmy tapi panggil Mie aje. Mie dapat link dari blog Pojie Pooh. Tup2 terpandang benda ni... Bestnye... Macam nak apply ek? Mie berminat sangat. But since parents Mie tak support, Mie tak continue pun minat ni. Last2 masih belajar sampai la ni. Mie nak sangat apply... Boleh tak tolong Mie. Maksud Mie tunjukkan cara nak apply... Tak kisah la, MAS ke, Air Asia ke.

Bestnye...
Congrate eh...

http://fauzzanhelmy.blogspot.com