Thursday, March 24, 2011

"Nampak Tapi Tak Rasa"

Berjalan Jalan Di Malam Kelam
Mengharap Bulan Jadi Penerang
Dalam Diam Rindu Menyulam
Tapi Sayang Kasih Terlarang

Bertutur Bahasa Tanah Seberang
Menjaga Tradisi Budaya Dijunjung
Walaupun Kasih Sayang Terlarang
Asalkan Kekal Hingga Penghujung



Bila baca jangan gelak, tapi tolong respek.
Dah baca jangan kutuk pulak sebab aku pun manusia cam korang.

Bukan mat bunga bukan mat jiwang tapi punya hati dan perasaan.

Sometime kita tak rasa apa yang kita nampak dan tak nampak apa yang kita rasa. Tak faham? Hah! Itu la contohnya, "tak rasa apa yang kita nampak"... nampak apa aku tulis tapi tak faham apa yang korang nampak. Sori kalau korang pening, but its true =)


p/s : Bicara pasal hati sampai mati pun xkan berhenti

5 comments:

Abang Zulfadhly said...

yup bro.. there is a time that we feel very lonely.. then we realise that we really2 need some1 beside us.. the 1 that will owez be there when we need.. the 1 will console our heart when it hurts.. huhu..

feeq said...

xde button like arr bro.. kalau ade da like da nih.. stuju tol part "Dalam Diam Rindu Menyulam
Tapi Sayang Kasih Terlarang".. ngeeee

Ct Arina said...

nak kawen gtaw ye. sy nk dtg^^

Titot *(^_^)* said...

abg aqmal : kiter suker part yg nie

"Menjaga Tradisi Budaya Dijunjung
Walaupun Kasih Sayang Terlarang
Asalkan Kekal Hingga Penghujung"

::-hmm...kasih sayang terlarang, as long as tak de ikatan yang sah..memang terlarang..tp nak wat caner..dah memang sayang huhuuhu...
dan harapan tu tinggi melangit untuk mengikat tali ikatan yang sah dan i'allah kekal hingga ke akhir hayat *(^_^)*

pEacE nO wat!!!

sayer suker DURIAN!!!!

Aqmal Arista said...

Lie : pandai ko kan ;p

Feeq : dah post kat fb skali..like aja di situ

CT : tunggu kamu kawen dulu

Titot : suka gak bila kamu suka & DURIAN pun suka kamu gak kot..huhu