Sunday, April 1, 2012

Cuti Cuti Malaysia Part 2


Muzium Peranakan : Pulau Pinang

Biar gambar aja bercerita :)


Susah juga nak cari tempat ni sebab agak tersorok sebalik bangunan2 lain yang kebanyakkannya macam sama je rupa. Nasib baik ada gps kalau tak memang tak sampai la jawabnya :)

Nak masuk kena bayar RM10. Okay la tu tak la mahal sangat.

Ni kot tuan tanah. Entah, main agak aja :)




Antara barang2 antik yang kita blh tgk dalam muzium ni.

Barang2 perhiasan diri "nyonya Mansor" :p
xde pun guna Revlon or Simply Siti tapi tetap cantik :)

Kamera zaman dolu2.. :)





Sebelum keluar, pekena Ais Kacang Special dulu. Sebab kalau betul2 mengamati satu persatu barang2 dalam muzium ni, kita akan amik masa dalam sejam setengah. So time nak keluar tu memang akan berpeluh sebab banguan lama + diorg tak pasang aircond :)


To be continue....again..

4 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Bestnye....jika ada ksempatan tingin juga nk pgi...

me_nazri said...

bestnya bercuti...~ bila dapt bercuti agak nya....~

LidiaSuraya said...

Nk p penang.. X pg2 ag.. Huhuhu

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.