Friday, December 10, 2010

Muzium Layang - Layang


Siapa pernah main layang2? Ingat lagi tak macam mana nak main?

Seronokkan...dulu masa zaman kanak2 riang aku main gak. Ala layang2 yang plastik tu, awal tahun 90an, masa tu 50 sen je dah dapat satu. Paling seronok sebab ada macam2 gambo superhero kat atas layang2 tu. Then nak bagi terbang tinggi ikat kat beskal pastu kayuh laju2..alangkah syoknya zaman kanak2 kan :)

Tak sangka rupanya layang2 pun ada muzium sendri. Baru2 ni aku dapat peluang g melawat. Lokasinya nun jauh di Pasir Gudang.

Nak masuk tempat org kena lap kaki dulu

Dah masuk tempat org, kena la amik gambo kenangan plak ;p

" Tuan rumah " menyambut dengan penuh ceria

Di tepung tawar plak ngan penari dari India

Di iringi hulubalang istana

OMG !!! Ada pergaduhan laki bini... ;p

Pergaduhan Laki Bini Siri 2 - huhuhu

No wonder la...laki dia ada pompuan lain...ahaks!

Terbaik!! Nape zaman kecik2 dulu xde camni? :(

Xde semua ni xkan jadi kot lelayang

Leh buat bungkus tempe...

Xtau la benda ni leh terbang ke tak

Owh! Dah sama taraf cam Queen Elizabeth sebab Lelayang dah ada stamp sendri, artis no 1 negara pun belum pernah ada stamp sendri :P

Cuba menerbangkan "kukubird" beliau ?? hahaha...

Walaupun muzium tu tak sebesar mid valley, tapi aku puas hati sebab dapat jejakkan kaki dan tau serba sedikit sejarah layang2 :)

7 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

hohohoh aku pernah pergi juga ;D
tapi xbest lah xde free show ker org men layang2 xD

tapi puas hati jer dpt tgk byk layang2 dan wau
hohoho

HBehDawson said...

HYE :) nice blog~

Ct Arina said...

nice info.
bole la g melawat nnt =)

Gazy Jong said...

gambar2 yg unik.. hhee

Qarl said...

abg mal

chantek pics ok!

cik shrek.ijo said...

awat x habaq mai jb...eh silap loghat lak..hihi
nape x inform nak dtg leh jadi pemandu pelancong utk awk n kwan2..huhuhu

~roslinda~ said...

hey aqmal~
lama x dtg sini,blog dh lain,dah penuh dgn gambar2 je..
dlu penuh dgn ayat2 ..heee :)
have a nice day~